یکی از آثار ارزشمند شهر جویم با نام «حمام ششدوش» با مصوبه شورای اسلامی شهر جویم تخریب شد.
کرامتاله تقوی دبیر انجمن میراث فرهنگی و گردشگری بخش جویم با اعلام این خبر افزود: « حمام ششدوش» در مجاورت آرامگاه سید ابواحمد جویمی در سال 1345 خورشیدی به اهتمام بخشدار انقلابی وقت سید مجتبی کاجآبادی و با سرمایه مرحوم حاجحسین باقری لاری به عنوان وقف عام بنا میگردد که متأسفانه با مصوبه شورای اسلامی شهر جویم و توسط هیأت امنای امامزاده مزبور بدون توجه به هیچ یک از مواد قانونی ذیل نابود میشود:
1- بر اساس ابلاغیه 15/8/87- 200/53/872 مدیرکل دفتر حفظ و احیای بافتهای تاریخی، شهر جویم در ردیف شهرهای تاریخی ایران قرار گرفته و ابلاغیه مزبور طی چند مرحله به شورای شهر و شهرداری ابلاغ شده است.
مطابق بندهای ب و ج ماده 166 این ابلاغیه وظیفه شورا و شهرداری در حفاظت از بافت تاریخی شهر ( از محله مسجد صاحبزمان تا محله امامزاده شاه منصور ) از جهت مرمت و مراقبت دو چندان میگردد.
2- بقعه سید ابواحمد جویمی در تاریخ 18/6/87 با شماره 23369 در ردیف آثار ملی ایران ثبت شده و حمام ششدوش در حریم درجه یک آن واقع شده که بر اساس ماده 560 قانون مجازات اسلامی هرگونه دخل و تصرف و تغییر و تبدیل در آثار ملی و حرایم آن جرم محسوب میشود و مجرم تحت پیگیرد قانونی قرار میگیرد. تابلوی این اثر ملی با ذکر هشدار قانونی در مجاورت بنا موجود و در رویت دید عموم میباشد.
3- ساختمان بنا ( حمام ششدوش) به وقف عام رسیده و از فرزندان واقف که هم اینک در شهر لار زندگی میکنند، هیچ گونه مجوزی دال بر تخریب آن گرفته نشده است.
.4- تخریب یک اثر ارزشمند تاریخی که تقریباً سالم بود و میشد با مرمت جزیی و تغییر کاربری به عنوان موزه و غیره مورد استفاده قرار داد، شگفتی اذهان اهالی به ویژه فرهنگوران را از این عمل حیرت انگیز دوچندان میسازد. تقوی دبیر انجمن میراث فرهنگی و گردشگری بخش جویم در پایان از همه ادارات و نهادهای دولتی و مردمنهاد و اشخاص حقیقی و حقوقی درخواست نمود پیش از هرگونه تغییر و تبدیل و تخریب در بافت تاریخی شهر جویم از ارگانهای ذیربط به ویژه میراث فرهنگی و گردشگری و شهرداری جویم استعلام نمایند تا شاهد این گونه وقایع تلخ و جبران ناپذیر نباشیم.
برای دیدن تصاویری دیگر از این حمام تاریخی (پیش از تخریب) به ادامه مطلب بروید.
نوشتن دیدگاه