فاز سوم مرمت کاروان سرای خواجه ابوالحسن جویم با هزینه ای بالغ بر یکصد میلیون ریال به پایان رسید.بدین ترتیب طی فازهای اول، دوم و سوم، اعتباری معادل یکصد و پانزده میلیون تومان به مصرف احیای این اثر ارزشمند و زیبای دوره زندیه رسیده است.
کرامت اله تقوی دبیر انجمن میراث فرهنگی و گردشگری بخش جویم با اعلام خبر فوق به شرح جزئیات مرمت پرداخت و افزود: احیای سر درب فرسوده بنا و حفر چاه قدیمی همراه با دس گذاری و نصب سرچاه، دو محور اصلی مرمت بوده است.
برای مرمت سر درب کاروان سرا که تقریبا هفتاد درصد آن منهدم شده بود و تهیه طرح جدید مطابق با اصل از داده های افراد کهن سال، مقایسه با سایر کاروان سراهای مشابه در ایران و گمانه زنی در پی ورودی بنا بهره گیری شد که نهایتاً طرح اصلی نزدیک به واقعی آن به دست آمد.
اجرای طاق سر درب با استفاده از سنگ و ملات گچ به صورت هشتگیر نمودن با بخش های قدیمی مطابق نمونه و بر اساس طرح پیشنهادی، احیای طاق نماها، کاربندی و دوال های گچی سر درب مطابق طرح پیشنهادی، اجرای رخ بام سنگی با استفاده از سنگ سفید محلی و ملات ماسه و سیمان،اجرای اندود گچ سطوح قائم بخش خارجی با استفاده از ملات گچ نیمکوب و ماسه بادی و پودر سنگ به ضخامت ده سانتی متر به صورت تخته ماله ای از اهم جزئیات نحوه احیاء و بازسازی سر درب بنا می باشد.
احیای چاه قدیمی همراه با دس گذاری و نصب سرچاه به عمق پانزده متر و طول صد و بیست سانتی متر حدود سه میلیون تومان هزینه برده که بالغ بر دو میلیون تومان آن را انجمن میراث فرهنگی و گردشگری بخش جویم پذیرا شده است.
این کاروان سرا پس از مرمت نهایی به بازارچه محلی تغییر کاربری خواهد داد.
نوشتن دیدگاه