حبیب قاسمی شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر جویم به اتفاق خبرنگار صدا و سیمای مرکز فارس در بخش جویم ، دبیر و مراقب میراث فرهنگی و گردشگری این بخش پس از دیدار با مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان فارس ، از آثار ملی شهر جویم بازدید نمودند.
کاروانسرای خواجه ابوالحسن (دوره زند) ، کاروانسرای شترخانه (دوره صفوی) ، کاروانسرای رضاقلی (دوره قاجار) ، کاروانسرای صفی قلی (دوره صفوی) ، حمام خضر (دوره صفوی) ، آب انبار میانده (دوره صفوی) و آب انبار گودکُر (دوره قاجار) برخی از آثار ملی ایران واقع در شهر جویم بود که مورد بازدید شهردار و هیأت همراه قرار گرفت.
در این بازدید که حدود سه ساعت به طول انجامید کرامت اله تقوی دبیر انجمن میراث فرهنگی و گردشگری بخش جویم ضمن معرفی بخشهای گوناگون آثار یاد شده و کاربری هر بخش و بیان مختصات فنی هر اثر ، مشکلات فرا روی میراث فرهنگی شهر تاریخی جویم را نیز مطرح کرد.
وی گفت: ریزش کاکل آبانبار میانده ، ریزش بخشی از سردر ورودی کاروانسرای رضاقلی ، ایجاد شکاف در دیوار متصل به تون گرمابه خضر از نیازهای فوریتی مجموعه آثار شهر محسوب میشود که بایستی هر چه زودتر و پیش از فرا رسیدن زمستان آتی مورد مرمت قرار گیرد.
قاسمی شهردار جویم نیز اظهار امیدواری کرد بتواند در رفع مشکلات یاد شده و توجه هر چه بیشتر به میراث ارزشمند شهر جویم کمکهای لازم بنماید . خاطر نشان می سازد تا کنون بیست اثر باستانی شهر جویم در ردیف آثار ملی ایران ثبت شده است و به همین جهت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در سال 1387 شهر جویم را در ردیف یکی از 9 شهر تاریخی فارس قرار داد.
همچنین صدها تن از دانش آموزان دبستانهای شهید باهنر و شهید سمیه و دبیرستان شهید دکتر چمران به اتفاق آموزگاران و دبیران خود از آثار تاریخی شهر جویم مانند کاروانسراهای خواجه ابوالحسن و شترخانه و حمام خضر بازدید نمودند.
کرامت اله تقوی دبیر انجمن میراث فرهنگی و گردشگری بخش جویم ضمن اظهار این خبر افزود : آشنایی کودکان و نوجوانان با مفاخر فرهنگی و مدنی شهر خود و دقت بیشتر در مراقبت و شناخت این آثار میتواند به تقویت ساختار فرهنگی و اجتماعی آتی این شهر بیانجامد . یقیناً مشاهده 20 اثر گرانسنگ باستانی دورههای مختلف تاریخی پیش و پس از اسلام همانند دورههای ایلخانی ، صفوی ، زند و قاجار که غالباً با سرمایه نیکاندیشان و درستکرداران ساخته شده است ، موجبات فخر و بالندگی و حس احترام و بزرگداشت مقام نیاکان آنها را در اذهان پاک ایشان زنده نگاه خواهد داشت تا خود نیز در آینده ، درستکرداری و سرمایه گذاری در عمران و آبادانی را سرمایه اصلی تقرب به خداوند بدانند ، چرا که به قول شیخ اجل سعدی شیرازی : عبادت به جز خدمت خلق نیست.
تقوی در طی این دیدارها ضمن معرفی اجزای گوناگون هر بنا و کاربری هر کدام ، دانشآموزان را با روند مرمت این آثار و نگهداری حرایم آن طی سالهای گذشته تا کنون آشنا نمود .
منبع: اینجا
نوشتن دیدگاه